Kinderkledij zelf maken: een sterk staaltje kunst tegenwoordig

Kinderkledij mag dan misschien wel vooral functioneel zijn – je kind moet er zich toch gewoon comfortabel in voelen? – het oog wil ook wat. Gelukkig voldoet kinderkledij van tegenwoordig aan de verwachtingen van zelfs de meest kunstzinnige ouderziel, die zijn kroost niet zomaar een pakje koopt omdat het goed zit. Dat laatste is natuurlijk wel belangrijk, maar niet de enige factor waar je rekening mee moet houden.

Een ding is zeker: je vindt vandaag de dag ongelofelijk veel prachtige kinderkleding met een echte kunstige uitstraling, die ook comfortabel aanvoelt. Een echte win-winsituatie: je kindje voelt zich op comfortabel, maar ziet er ook nog eens mooi uit.

Haal de kunstenaar in je naar boven

Wie zegt dat kledingkunst maken alleen iets is voor doorwinterde ontwerpers? Ook ouders kunnen hun creatieve talenten aanspreken, bijvoorbeeld door zelf de kledij voor hun kinderen te ontwerpen en te maken. Het goede nieuws is dat je tegenwoordig online (maar ook offline) veel leuke ideetjes en inspiratie vindt voor jeugdige patronen, gecombineerd met felle kleurtjes en een zachte stof.

Op een webshop als Kids Brand Store vind je leuke ideetjes voor je kinderkleding. Denk maar aan een jurkjes voor meisjes, met afbeeldingen van hartjes of boompjes. Jongetjes zijn dan weer ongetwijfeld blij met een stoere jeansbroek, een eenvoudige T-shirt met leuke quote, enzovoort. Als je dan toch liever kinderkleding van de beste kwaliteit koopt, heeft Kids Brand Store zeker wat je zoekt!

Het juiste materiaal

Aan de andere kant is kinderkleding ontwerpen natuurlijk een echte stiel en er zijn heel wat vaardigheden en kennis voor nodig. Je geeft jezelf in elk geval al een stapje voor als je het juiste materiaal in huis haalt:

  • Tekenpapier voor je ontwerpen
  • Potloden in verschillende kleuren
  • Een naaimachine
  • De juiste (hoeveelheid) stof

Daarbij mogen natuurlijk naaibenodigdheden, zoals naalden, en versieringen niet ontbreken. Gelukkig vind je veel van deze zaken relatief goedkoop online of in een outlet. Zo begin je snel en voor weinig geld met je nieuwe hobby en creëer je ook nog eens prachtige kunst voor je kinderen.

apptheme