Beroemde kunstgaleries

Een kunstgalerie is niet zomaar een plek waar lukraak wat kunst uitgestald wordt. De galeriehouder is soms maandenlang bezig met het minutieus uitzoeken van de juiste kunstwerken, en de aankleding van de galerie zelf. Hieronder een lijstje van een aantal zeer bekende Nederlandse galeries.

Galerie Fons Welters

De galerie van Fons Welters is opgericht in 1984 en vond zijn plek in de Jordaan, Amsterdam. Later, in 1988, opende Welters een nieuwe galerie in een oude garage in diezelfde wijk, waarbij hij geprezen werd om zijn karakteristieke capaciteit om zeer getalenteerde, jonge kunstenaars een podium te bieden, op het moment dat zij nog betrekkelijk onontdekt zijn.

Deze galerie richt zich voornamelijk op opkomende hedendaagse kunst, en presenteert zowel nationale als internationale kunst. De bijzondere focus legt Welters op sculpturale kunst en installatiekunst. Welters biedt zowel solotentoonstellingen alsmede groepsshows aan met een zeer gevarieerd programma.

Frank Taal Galerie

Met zo’n acht tot tien voorstellingen per jaar toont Frank Taal Galerie diverse disciplines uit de hedendaagse kunst. Het is een zeer eigentijdse galerie, gevestigd in het Oude Westen te Rotterdam. De galerie vertoont werken van opkomende en internationaal gevestigde kunstenaars, waarbij in de presentatie de nadruk ligt op een totaalervaring van de tentoonstelling. Getracht wordt een perfecte harmonie te creëren tussen de verschillende kunststukken, of juist een spannende antithese.

MPV Gallery

MPG Gallery staat voor Mark Peet Visser, welke in 1992 in de voetsporen van zijn vader trad, en de galerie in het Brabantse Heusden overnam. Indertijd lag de focus van de galerie op moderne kunst, met een specialisatie in het realisme en de kunsthandel.

Tegenwoordig is MPG Gallery een hedendaagse galerie, welke zich hoofdzakelijk focust op de opkomende kunstenaar, die zich halverwege zijn of haar carrière bevindt. Hij presenteert een breed scala aan disciplines welke de hedendaagse kunst met zich meebrengt.

apptheme